Seile / Regatta -apps til iWhatevers (iRegatta)

Det finnes mange apps som tar sikte på å gjøre regatta-livet enklere. Det er ikke nødvendigvis slik i praksis. Veldig mange har investert i en iWhatever (iPad, iPhone, iPod, iKnowwhatyoudidlastsummer) og det er jo noe en har med seg til enhver tid og er koblet til sosialer medier som twitter og Facebook. Undertegnede har flere iWhatevers og er veldig fornøyde med de.

Tenkte derfor jeg kunne dele litt erfaringer som jeg har gjort via min iPhone og Pad. Kommer derfor til å skrive litt om forskjellige apps fra tid til annen. Allerførst iRegatta!

  • Iregatta (Pris: 55,- iPhone, iPad)

Iregatta er vel det dyreste seileprogrammet jeg har kjøpt og har til dags dato ikke fått testet det skikkelig, men etter litt finjustering kan det tegne til å bli et godt verktøy for de som ikke har seriøse kartplottere ombord.

Iregatta beregner posisjon ved hjelp av GPS og en trenger en iPad med 3G for å kunne gjøre seg nytte av den. Iregatta vil telle ned til startlinja og gi deg VMG underveis. Det forutsettes da at en har lagt inn GPS-posisjon på

merkene. En kan også manuelt taste inn vindretning slik at en kan få opp hvilken grad man seiler på vinden. Klok av skade skjer det flere retningsendringer i løpet av en tirsdagsregatta, og det vil være plunder å oppdatere dette manuelt under en regatta.

Programmet kan også lage et polardigram av seilingen en har gjort, om en legger inn vindretningen. Dette kan selvfølgelig være gunstig å kikke på, men krever som sagt en konstant vindretning…

Noe som er mer til hjelp for oss er å under seilasen lage en track så vi får sett hvor vi faktisk seilte.

iRegatta kan eksportere til google maps og en får da en fin oversikt over rutevalg, som en kan kikke på til neste tirsdag. Hendig..!

Det hadde vært knall om flere båter hadde hatt en slik «logg» så kunne vi lagt de oppå hverandre og studert ulike rutevalg for ulike båter. Nerder som oss i regattakomiteen synes slikt er veldig morsomt. Det må nevnes at kartplottere og GPS-er kan på samme vis eksportere til kart og vises på interwebben, men krever ofte litt mer jobb.

En kan lese mer om programmet om en følger denne linken, men vi kommer tilbake til andre programmer som gjør lignende greier uten å koste 55 daler.

Det må også nevnes at det har en tendens til å kræsje…:-(

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.