Turseilas til Tromvika

299TSF_iko_tur_50Denne helga var det tre båter som ble med på turseilas til Tromvika. Fia og Patos startet fra Skattøra havn og la kursen mot Vengsøya fredag ettermiddag. Det ble litt seiling og litt motor, og vi la til kai ut på kvelden.

Vi bestemte oss for å seile rundt Vengsøya dagen etter, før vi satte kursen mot Tromvika.  Vi startet i fin vind, men på andre siden av Vengsøya møtte vi blikkstille hav. Men vi hadde en flott tur, i nydelige vær og storslått natur.

I Tromvika kom også Sees, og da var vi klar til å dra på klippfiskens dag som ble arrangert denne lørdagen i Tromvika. Vi spiste god bacalao og lapskaus. Dessverre var vi litt seint ute, så alle salgsbodene var ryddet bort. Neste gang skal vi komme noen timer før.

302På turen tilbake til båtene fant vi tyttebær og da var det naturlig å lage trollkrem og vaffel til dessert. Sees lagde vaffelrøre, Patos hadde sukker og egg, og Fia hadde strøm, så da måtte det bare bli vellykket og godt. Det hele toppet seg da guttene på Sees fikk ei flott kveite som veide hele 10,5 kilo rett utenfor moloen!

Etter hvert som mørket kom ble det en trivelig kveld med stearinlys og godt i glasset. Noen gikk også opp på festen, der var det levende musikk og god stemning.

Helga ble avsluttet i nydelig høstvær og vi hadde en flott tur hjem. Det ble til og med god seilvind inn Tromsøysundet.

 

Patos vil takke alle som var med, for en flott og trivelig helg!

Lena Larssen198

233

226

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.