Bodø Radio

Redaksjonen hadde mulighet til å besøke Bodø Radio i uken som gikk og vi fikk prate med Anne Kristine Hagen som var på vakt forrige søndag når båtene fra foreningen ringte 112, og også snakket med Bodø Radio.

Inntrykket de satt igjen med er at ting gikk veldig fort og at Gideon ble varslet før de ble. Normalen er at de får oppkall via telefon på 120 eller via VHF på kanal 16 som er nødkanalen. Siden vi ringte 112, har nok 112 tatt kontakt med Gideon direkte og scramblet de ut til Ullsfjorden.

Når det kommer til bruk av VHF ser Bodø Radio at brukerne burde ha VHF-kurs som vi informerte om tidligere i år. Vi kommer til å legge ut når neste kurs blir annonsert og oppfordrer våre medlemmer til å ta dette kurset. Om det er ønskelig kan vi også undersøke om vi kan kjøre et eget kurs for seilforeningen. I så fall, kommenter gjerne i denne posten

Bodø Radio oppfordrer også til å ta kontakt med de og teste utstyret vi har ombord på båtene, en tjeneste som er til trygghet for oss begge.

Bodø Radio skriver om seg selv på sine sider:

Bodø radio er samlokalisert med Hovedredningssentralen for Nord-Norge. Stasjonen har ansvar for all maritim radiokommunikasjon langs kysten fra Rørvik i sør til midten av Troms i nord.Bodø radio leser også ut sikkerhetsmeldinger for sjøfarende (Maritime Safety Information – MSI) i Nord-Norge. Disse sikkerhetsmeldingene er i hovedsak meteorologiske varsler om kuling og storm, og navigasjonsvarsler om for eksempel defekte fyr og lykter. Meteorologisk institutt distribuerer også Havvarsel for fiskeriflåten over Rogaland og Bodø Radios MF-kanaler.
Kontakt oss:
Kontaktskjema | Tlf: 75 52 89 25
Stasjonen dekker områdene rundt Jan Mayen og Bjørnøya for radiotelefonsamtaler, værmeldinger og nødtrafikk. Disse radiokanalene fjernstyres fra Bodø radio via satellitt, og stasjonen dekker det meste av Norskehavet like til Grønland, samt det vestlige Barentshavet. Bodø radio styrer også alle maritime radioa
nlegg på Svalbard, inkludert Svalbard og Isfjord radio, og stasjonen har dermed ansvaret for store områder i Arktis.
Postadresse:
Telenor Maritim Radio
Bodø Radio
Postboks 1059
8001 BodøBesøksadresse:
Telenor Maritim Radio
Bodø Radio
Torvgata 2
8000 Bodø

 

1 thought on “Bodø Radio”

  • Folkeuniversitetet satt opp Kurs i VHF, med oppstart mandag 27 februar men det ble avlyst. Jeg var påmeldt men fikk beskjed at det ble avlyst. Fikk ingen årsak men mulig det var pga. lite påmelding.. Kanskje vi får kjørt et kurs for oss i TSF om vi er flere påmeldte.. det kan jo sjekkes ut.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.