Jimmy Cornell tok oss med rundt jorda!

Jimmy Cornell besøkte Tromsø og hadde nærmere 90 tilhørere på sitt foredrag som tom oss med 3,5 ganger rundt kloden. En hel forsamling av reiselystne fikk servert gode historier og ikke minst bilder fra mannen som har tilbragt størstedelen av livet på havet.

Ivar Bertelsen fra Boreal Yachting titulerte Cornell som en «dypvanns-seiler» og inntrykket etter foredraget satt som et skudd.

Bildet til venstre er fra Sørishavet med Cornells andre båt. På veien tilbake til Afrika opplevde han over 10 meter høye bølger og et vær som nok ville skremt vannet av de fleste andre.

Cornell sa han ville ta oss rundt jorda på 80 minutter, og undertegnede var litt usikker på hvordan dette ville gå. Jeg hadde forventet meg at det skulle bli mye snakk om Atlantic Race for Cruisers (ARC), men det viet han heller liten tid til. Og godt var det.

For det skulle bli en full pakke for eventyrene i salen. Vi ble lokket ut til å drømme oss bort til stillehavsøyer, lange turer over store hav og serverte et stort knippe av redskaper en trenger for å gjennomføre en slik seilas. Så han gikk gjennom værstatistikk med start i Nord-Europa og fortalte villig vekk hvilken måned en bør seile over atlanteren. Det ble også ettertrykkelig forklart hvorfor man ikke burde være «på feil plass til feil tid»

Det var også full mulighet til å kjøpe bøkene og få de signert av Jimmy himself, bøker som gjerne er som redskaper å regne. De kan også kjøpes på nett via hans nettsider.

Til sist er det nok trivelig å nevne at det var kommet en liten delegasjon fra Folkehøgskolen 69 grader Nord og det virket som om de også ble godt inspirerte av Cornell og hans 3,5 ganger rundt jorden.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.