Optimistjoller

Optimisjollen – en liten seiljolle for én seiler

Båten er ca 2,3 m lang, 1,1 m bred, seilarealet er 3,5 m2 og den veier ca 35 kg.

De første Optimistene ble byggget i 1947, og senere har det blitt den største båtklassen for de yngste seilerne. Optimistseilere kan delta i regatta til og med det året de fyller 15 år, og det arrangeres et utall mesterskap: fra lokale seilaser til europa- og verdensmesterskap.

Optimistjollen er en trygg og sikker båt for alle som har lyst til å lære å seile.

I seiling er konsentrasjon, balanse og koordinering mye viktigere enn styrke, så her stiller gutter og jenter likt i å få det til. Samtidig er det er mange andre ting å tenke på enn når en springer og sykler på land.

Optimistjolleseilere må kunne svømme 25 meter og kunne følge med når treneren forklarer. Da er de unge gjerne 8-9 år gamle.

En seiler som mestrer en Optimistjolle, mester også alle størrre seilbåter,

bare se her: Optimistseiling på Youtube

 

Voksne kan også seile Optimistjolle, det er vanskeligere.

Vi stresser ikke med konkurranser og regattaer for Optimistseilerne i Tromsø. Vi pleier likevel oftest å seile rundt utlagte bøyer som også kan være en regattabane. Grunnen er at dersom seileren får til å seile rundt en regattabane, så kan han/hun i tillegg seile nesten hvorsom helst etterpå, uansett vindretning og -styrke. Om vi trener på å seile bare slik det er behagelig, så er det verre å komme dit vi har lyst den gangen det røyner på. Og så lærer alle veldig mye av å se på naboen!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.