Optimistseiling 31.august kl 17:30

OptBjB_0156_2009_300Denne onsdagen melder yr skikkelig vind, og skikkelig regn. Altså: alle som vil seile må kle seg godt og huske tørt skift på land. Det er ikke sikkert alle vil prøve seg på å seile, da får dere være med i følgebåten. De seilerne som kommer seg utpå kan få trene på surfing, bølger, jibb i stor fart, og hvordan unngå «grønn sjø på dekk» – dette er slikt det er viktig å kunne om vi er på tur og det blåser opp uventet. Jeg vet at flere av dere får dette til nå, men det kan være litt spennende i starten.

Fint om et par voksne også utstyrer seg til å være aktive med i følgebåtene.

Jeg ser at noen av kjølbåtseilere synes det er flatt og kjedelig uten vind/bølger på tirdagene – de skal jeg invitere spesielt til å seile i morgen (og torsdag). Håper at noen kommer.

Sist onsdag var det perfekte forhold, så da hadde vi første regatta-leksjon: starten. Når vi trener på regatta-start må vi være på ett bestemt sted på vannet (rett bak start-linjen) på ett bestemt tidspunkt (når det siste flagget går ned). Oppgaven er altså hvordan vi planlegger for å seile vår egen båt – og ikek hva de andre gjør.Vi hadde tre starter, og det ble mye bedre for hver start.

I tillegg måtte vi lære litt om vikeplikt til sjøs:

  • Båter på babord halser (seilet ut til høgre og du sitter til venstre) har vikeplikt for båter på styrbord halser (seilet ut til venstre og du sikkter til høgre)
  • Det er ikke lov å seile inn i båter bakfra, bakerste båt har vikeplikt
  • For båter på samme halser, enten styrbord eller babord, har båten nærmest der vinden kommer fra vikeplikt

Fevaseiling på torsdag 01.sept kl 17:30: da er det også meldt fin Feva-seilevind og regnet skal ikke komme før vi akurat er ferdige for kvelden.

Foto: Bjørnar Borch.

 

Tagged with:

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.