Regatta

Regattasesongen 2022

Seilingsbestemmelsene for årets Tirsdagsregattaer er klar. I år som ifjor er vi tilbake til vårt «vante» regatta-område sør for Tromsøya. Videreført fra i fjor er det en annerledes måte å regne korrigert tid, hvor vindforholdene blir en faktor i utregningen.

Den «nye» måten å regne ut korrigert tid finner du i målebrevet fra NOR Rating. Det kalles «Trippeltall-systemet». Dette systemet tar hensyn til vindforholdene den aktuelle dagen, og bidrar til å øke «rettferdigheten» betraktelig. Dette gjelder spesielt ved seilaser uten store variasjoner i vindstyrke og når båter som har forskjellige egenskaper seiler i samme klasse.

Hvilken dominerende vindstyrke som skal gjelde bestemmes av regattakomitéen den dagen, og alternativene er «lite vind» (mindre enn 4,5 m/s), «middels» (4,5-7 m/s) eller «mye vind» (mer enn 7 m/s). Vinden vil bli målt før regattastart og vindstyrken avvgjort. Dette systemet fungerer meget bra når vinden varierer innenfor vindstyrke-spennet til ett trippeltall, noe som hender ofte.

Ved utregning av resultatet (korrigert tid) brukes «Tid over tid», hvor seilt tid multipliseres med ToT-ratingtallet. ToT-tallet finner du nede til venstre i målebrevet for din båt.

I år har vi endelig mulighet til å samles på Løkta for prat, skrøner, en kopp kaffe og vafler etter tirsdagsregattaen. For å få dette til å gå rundt blir det gjort på dugnad hvor det er utnevnt en målbåt (også kjent som vaffelbåt) per regatta iløpet av sesongen, hvor en representant fra båten skal holde hus på Løkta. Hovedoppgaven for Målbåten (vaffelbåt) er å koke kaffe, lage vafler, rydde og vaske Løkta etter bruk, og hjelpe til å sette opp resultatlista (med hjelp fra regattakomiteen). Hvis den tildelte dagen ikke passer er det lov å bytte med andre båter.

Terminliste finner en her:

Terminliste 2022

Seilingsbestemmelsene for tirsdagsregattaen finner en her:

Seilingsbestemmelser for Tirsdagsregatta 2022

Banekart finner en her:

Banekart for Tirsdagsregatta 2022

Målbåtoversikt finner en her:

Målbåtoversikt

Resultater
Resultatskjema for 2022 er enda ikke klart, men resultatene fra fjorårets sesong finner en her:

Resultater sesongen 2021.

Klikk på det fanearket du ønsker nederst i skjemaet, så får du opp den regattaen du vil se resultatene for.

Mer fra «Regatta»:

Regattaseiling