Tirsdag 14. mai og endringer i seilingsbestemmelsene.

TSF_iko_regatta_50Flott dag med unnabakke hele veien.

Resultatene er publisert, og ligger i høyrekolonnen.

Det ble problematisert at startbåten hadde lagt startlinjen ved grønnstaken. (Etter seilingsbestemmelsene skal den ligge ved gul-sort) Regattakomiteen hade et kort møte om dette på Løkta og kom frem til at vi endrer seilingsbestemmelsene slik at fra nå av skal start vanligvis gå mellom grønnstake og startbåt.

Men vi påpeker også at startbåten står fritt til å bestemme annerledes viss lokale hensyn tilsier det. Seilingsbestemmelsene sier at endringer kan komme helt fram til start så lenge de blir opplyst av startbåten på vhf.

Endringen vil være gjeldende fra nå. Men om det er noen som har innspill på saken er det bare å bruke kommentarfeltet.

2 thoughts on “Tirsdag 14. mai og endringer i seilingsbestemmelsene.”

  • Jeg synes det var en fornuftig avgjørelse. Blir letterer å forholde seg til samme stake, den dagen startbåt ikke dukker opp, for da er det vel grønnstake og tre-fot som gjelder.

  • Jeg er også enig, og tar selvkritikk på et jeg ikke hadde på VHF mens banen ble forklart. Jeg hadde med reporter ombord og var for opptatt med å forklare skjøter, fall, startprosedyre og annen skit vi holder på med:-)

    Sakens kjerne:
    Jeg synes det er litt kjipt å få DNS, selv om jeg forstår det er startbåten som setter banen. Men hvis de da ser at jeg startet på feil linje, ville det vært sporty å kalle meg opp på VHF for å gjøre oppmerksom på en tjyvstart. De gikk jo ut fra at jeg hadde VHF på og hadde hørt meg forsøke å kalle opp en annen båt.
    Misforståelse ja, Kjedelig å ikke få beskjed. Men det er til syvende vårt ansvar å seile korrekt.

    Blir iallefall bedre som Ken skriver, at alt skjer ved den grønne staken og startbåt eller eventuelt trefoten

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.