Tromsø seilforening skal stille med lag i Seilsportligaen!

Fra seilingene i 2015. (c) Seilsportliga
Fra seilingene i 2015. (c) Seilsportliga

TSF søkte og vant nylig trekningen om den ene ledige plassen i Seilsportligaen. Ligaen som består av 30 lag er en nyskapning i idretts-Norge. Satsningen er inspirert av tyske Segelbundesliga og danske Sejlsportsliga. Vinnerene av de nationale seriene går videre og kan seile i The SAILING Champions League! I 2016 vil det delta minst 13 forskjellige nasjoner fra Europa som involverer mer enn 300 seilklubber og over 1500 seilere. I tillegg er USA i ferd med å etablere en egen national seilliga. I 2015 ble et lag fra Kongelig norsk seilforening totalvinner.

 

Med ligaen ønsker Seilforbundet å øke interessen for seiling som idrett rundt om i landet. Relativt små og helt like båter eid av forbundet senker terskelen for å delta i konkurransene. Båtene som er av typen J/70 er raske og sportslige, men samtidig så enkle at de godt kan seiles av to på tur. Tromsøseilerne vil møte konkurranse i tette felt i relativt korte seilaser på rundt 20 minutter, der seiltrim, taktikk og båthandtering bør sitte. Initiativet til Tromsø seilforenings satsing kommer fra teamet som har dominert den hjemlige regattabanen de siste årene.

 

Hver forening stiller med opp til 6 seilere som er valgt ut blant foreningens medlemmer. Alle som seiler må med andre ord være medlem av en foreningen de seiler for. Mannskap og skipper kan skiftes ut mellom hver seilas, og skipperen er ikke nødvendigvis rormann. Minst en av de minimum fire seilerne som skal være om bord må være yngre enn 22 år. Et hovedpoeng med seilsportsligaen er at det er foreningene og ikke etablerte mannskap og skippere som konkurrerer mot hverandre.

 

TSF skal seile følgende helger:

20.-22. mai

24.-26. juni

19.-21. august

9.-11. september

 

TSF sponser deltakeravgift og andel til Seilsportligaen, men deltakerene må selv dekke opphold og reise.

 

Ønsker du å delta eller har du flere spørsmål, send en e-post til:

 

ssl@tromsoseil.no

 

 

Informasjon fra Seilsportsligaen:

 

Seilsportsligaen 2016 åpner helgen 20.-22. mai utenfor Aker Brygge med begge divisjonene. Deretter følger Sandefjord i juni. Etter sommeren skal ligaseilerne først til Stavanger SF og deretter til RAN/Askøy SF i Bergen for den endelige finalen.

Ligastyret bestemte seg for å legge de første stevnene på forsommeren til Oslofjorden og til Vestlandet etter sommeren av sportslige hensyn. All erfaring tilsier at det er bedre vindforhold i Oslofjorden på våren enn på høsten, sier Kristian Fæste, leder av Ligastyret og styremedlem i NSF.

Han fremhever de mange gode søknadene og berømmer de ni foreningene som hadde søkt om å være arrangør av den første ordentlige runden i Norsk Seilsportsliga. Ligastyret måtte gå flere runder før de falt ned på den endelige terminlisten.

Den ser slik ut:

20.-22. mai arrangeres av KNS i samarbeid med Oslo Seilforening. De arrangerer 1. og 2. divisjon samme helg utenfor Tjuvholmen, Aker Brygge.

17.-19. juni og 24.-26. juni
arrangeres av Sandefjord SF.

12.-14. august og 19.-21. august
arrangeres av Stavanger SF.

2.-4. september og 9.-11. september arrangeres av Askøy SF og RAN i samarbeid.

Vi gleder oss til å ta fatt på den videre dialogen med foreningene slik at vi får en best mulig Seilsportsliga – både sportslig og kommersielt, sier Fæste. I alt 30 lag fordelt på to divisjoner skal kjempe om poeng på korte og intensive baner på de fire stedene. I utgangspunktet skal 1. divisjons seilasene arrangeres den første helgen og 2. divisjon den påfølgende på hvert sted.

 

Seilsportliga på nett

Seilsportliga på facebook

SAILING Champions League 

Tagged with:

1 thought on “Tromsø seilforening skal stille med lag i Seilsportligaen!”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.