Vinterprogram 2017 for TSF

TSF har gleden av å invitere seilinteresserte til vårt vinterprogram som vi håper har litt for alle.

Lørdag 21. januar: Å seile jorda rundt. (del 1).   Foredrag ved Jan Isaksen. På Løkta, kl 13-15. MERK DAG OG TID.

Tirsdag 7. februar: Turseiling Svalbard og Nord-Norge med tips om havner. v/ Ken Olsen og Kolbjørn Aarø. På Cafe Flyt (Sjøgata 25), kl. 20-22

Tirsdag 14. februar: Årsmøte. På Løkta kl. 19

Tirsdag 7. mars: Seil og riggtrim. Foredrag ved Magne Klann. På Løkta, kl. 19-ca. 21.30

Tirsdag 4. april: Kappseilingsreglene 2017-2020. Gjennomgang ved vårt lag i Seilsportligaen. Cafe Flyt, kl. 20-22

Ultimo april:  TSF ønsker å tilby sine medlemmer instruksjon i bruk av vår spenningsmåler for rigg. Måleren vil etter gjennomført instruksjon kunne lånes.

– – – – – – – – –

«Å seile jorda rundt» er planlagt som en tredelt foredragsserie. Jan Isaksen er bosatt i Bergen og har vært aktiv i seilmiljøet på Vestlandet i en årrekke. Han er opprinnelig fra Tromsdalen. Med SY Jenny seilte han og mannskap f.o.m. august 2009 til 2014 jorda rundt. Foredragene viser inntrykk fra turen, men han vil også gå inn på ulike aspekter i planlegging og gjennomføring av et slikt prosjekt.

De neste foredragene i serien annonseres etter hvert. Les mer om båten og turen her

http://sy-jenny.no/reisebrev/

 

Gjennom «Turseiling Svalbard og Nord-Norge med tips om havner » ønsker vi å fokusere på turseiling med Tromsø som utgangspunkt. Både Ken og Kolbjørn kjenner farvannene og vil gjennom bilder og foredrag dele inntrykk fra noen av turene. Her er mye inspirasjon og mange nyttige tips.

 

Med støtte fra Norges Seilforbund inviterer TSF til foredraget «Seil og riggtrim» med seiler, fotograf, journalist og forfatter Magne Klann. Foredraget er hentet fra boken «Seil og Rigg – håndbok i trimming» gitt ut sammen med Øyvind Bordal. Magne Klann er ikke bare forfatter og fotograf, men også en meget habil seiler. Både i storbåt og jolle, med bla NM tittel i Shorthanded NM i 2015 og 2016 og i Master NM Laser 2014. Foredraget tar for seg temaer fra boken med oppdatert kunnskap om hvordan seil og rigg trimmes i alle forhold. Boken «Seil og rigg» er den mest omfattende og oppdaterte bøker om trim av seil og rigg som er publisert på norsk. Bilder og illustrasjoner fra boka danner basis for foredraget.

Seilmagasinet om «Seil og rigg»:

Boken inneholder 279 bilder og illustrasjoner, og det er forfatternes intensjon at ikke minst disse skal bidra til å gi mindre erfarne seilere en enkel forståelse av innholdet. I tekstene tillater Bordal og Klann seg og gå mer i dybden, slik at boken også skal gi erfarne seilere svar på sine spørsmål. Boken vil være en kilde til informasjon man kan vokse med etter hvert som forståelsen synker inn og kunnskapen modnes.

Med det som bakgrunn ligger alt til rette for et interessant foredrag og store muligheter for å skape seg ny og nødvendig kunnskap før seilesesongen 2017.

Et viktig foredrag for alle som liker seiling! For som han sier selv: En veltrimmet seilbåt seiler ikke bare fortere – den krenger mindre, er bedre balansert og mer komfortabel. Slitasje og belastninger reduseres, og levetiden på dyrt utstyr forlenges. Samtidig reduseres risikoen for skader eller rigghavari.

I tillegg til «Seil og rigg», har Magne Klann gitt ut bøkene: Seilerboka, Seil Optimistjolle!, Seil Feva!, Seil Brett!, Havneboka – Oslofjorden, Havneboka – Sørlandskysten, Havneboka – Skagerrak

Bøkene selges med medlemsrabatt i forbindelse med foredraget.

 

Kappseilingsreglene for 2017-2020  legges til grunn for alle regattaer i NSF-regi. Vårt lag i Seilsportligaen er de nærmeste til å foredra om endringene i reglene. Viktige grunnleggende bestemmelser vil også bli gjennomgått slik at alle på vår hjemlige regattabane skal kjenne seg tryggere på rettigheter og plikter.

 

Endringer i programmet vil bli annonsert på TSF hjemmeside og FB.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.