SeilUt!

Tromsø seilforening ønsker velkommen til SeilUt 2021, hvor vi setter fokus på turseiling og glede på sjøen! Hvor mange turmål klarer dere å besøke?
SeilUt er et tilbud til alle seilere i Tromsø-området, enten de er medlemmer i Tromsø Seilforening eller ikke. Det er ingen påmeldingsavgift.

Beskrivelse av opplegget

SeilUt består i at vi logger turer til definerte turmål, og så er det vennlig konkurranse om å logge flest turmål og antall turer. Vi gir en liten premie til alle som deltar for hver 5. loggede tur til et nytt turmål. Målet med opplegget er å stimulere til mer turseiling, få flere båter med på turseilseiling, og å skape mer glede på sjøen. Etter avsluttet sesong vil vi invitere til et arrangement hvor vi kårer en vinner av SeilUt 2021, samt for å dele erfaringer med årets arrangement for å bedre neste års SeilUt. SeilUt ble opprinnelig startet av Molde Seilforening i sin tid, og vårt opplegg er inspirert av og basert på deres opplegg.

Hvordan delta?

Turer velges fra SeilUt-kartet til Tromsø Seilforening. Hvis du har forslag til en ny destinasjon så kan du sende forslag til styret@tromsoseil.no. Vi tar gjerne i mot flere forslag til lokale turmål. Deltakelse i seilforeningens regatta «Tromsø Rundt» 28. august kan også registreres. Dere kan da gjerne delta i «turklassen».

Det er ikke krav om oppankring ved turmålene, selv om mange av turene er lagt opp slik at det er mulig å ankre opp eller legge til og kose seg.

Etter fullført tur logges turen på skjemaet hos Tromsø Seilforening.

Øvrige regler og ansvar

Opplegget er tillitsbasert, dvs at det ikke er noen kontroll av at man faktisk har besøkt det aktuelle målet som registreres. Vi ber om at folk registrerer besøket innen 10 dager etter at destinasjonen har vært besøkt. Det er også fint om man tar et bilde av destinasjonen eller et annet bilde fra turen og legger med i skjemaet, slik at vi forhåpentligvis kan dele bilder av mange fine turer.

Sesongen varer fram til 15. oktober 2021. Siste frist for registrering er 31. oktober.

Vi oppfordrer alle til å bruke seil så mye man kan, og begrense motorbruk så mye som mulig.

Vi har gjort så godt vi kan for å sikre at destinasjonene er tilgjengelige for flest mulig båter. Tromsø Seilforening tar imidlertid ingen ansvar for at det er trygg dybde for din båt og trygge ankringsforhold i forhold til vær og vind. Vi gjør også obs på at vi ikke har gjort avtaler om anløp/besøk på de aktuelle stedene, så man må oppføre seg som normale besøkende.

Premiering

Det vanker en liten premie for de som logger 5 eller flere turer. Premien i år er en meget godt sjokolade produsert i Alta. Den som har besøkt flest ulike destinasjoner vinner årets SeilUt. Om flere har like mange destinasjoner, velges vinner ut fra antallet totalt loggede turer. Om det fortsatt ikke er mulig å avgjøre en vinner så blir det kåret flere vinnere. Og alle som har hatt fine turer er dessuten vinnere uansett. Premie for vinner av årets SeilUt er ennå ikke besluttet, så det blir en overraskelse.

Annet

Ta kontakt med Tromsø Seilforening på epost «styret@tromsoseil.no» om du har spørsmål eller innspill til SeilUt.

Lykke til og god tur!