Leie Løkta

Løkta er Tromsø seilforenings klubbhus. Vi ønsker at Løkta skal være tilgjengelig for Tromsøs befolkning ved høytid, markeringer, årsmøter og andre samlinger. Lokalene leies på døgn- og helgebasis.

Drift og utleie av Løkta blir gjort på frivillig basis av seilforeningens medlemmer, vi klarer derfor ikke alltid å svare ut alle forespørsler, og setter pris på tålmodigheten deres.

Priser og betaling
Prisen for leie er som følger:

  • Leie per døgn er kr 6.000,-. Døgnet regnes normalt fra kl 15.00 utleiedagen til kl 12.00 påfølgende dag.
  • Leie per helg er kr 8.000,-. (fra fredag kl 1500 til søndag kl 1200).
  • Det tilkommer depositum på kr 2.000,- for å dekke manglende vask, rydding, knusing og andre skader.
  • Medlemmer i Tromsø seilforening betaler 70% av leia og andelseiere 30%.
  • Privatpersoner forhåndsbetaler til Vipps-nummer: 10810, øvrige leietakere får tilsendt faktura.

Slik leier du
Hvis du ønsker å leie så gjør du følgende:

  1. Se hvilke datoer som er opptatt.
  2. Fyll ut kontaktskjema og send det inn til oss.

Begrensninger og ordensregler
Privatpersoner som ønsker å leie Løkta må være over 20 år. Vi leier kun ut til lukkede lag og arrangementer som konfirmasjon, barnedåp/navnefest, feiring av runde dager eller arrangementer i regi av firma, lag og foreninger.  Skoleklasser og elevgrupper kan leie lokalet, men det forutsetter at representant(er) fra skolen/foresatte er tilstede. Vi leier ikke ut til utdrikningslag eller lignende.

Ved leie av Løkta skal vanlige husordensregler følges. Det skal være stille etter kl 23, det innebærer ingen støy eller aktiviteter som kan skape sjenanse for naboer av Løkta. Arrangementer skal i hovedsak være avsluttet kl 02:00.  Det er ikke anledning til å sette opp eget lydanlegg i lokalet. Vi kan etter nærmere avtale gjøre unntak for enkelte av reglene over.

Beskrivelse av lokalet
Løkta har en maritim og «røff» stil. Det er tilgang til brygge med sitteplasser fra utsiden eller via dør på sørsiden av bygget. Brygga er delvis overbygget og er et flott sted å nyte kaffen.Første etasje har entré, garderobe, en hyggelig peiskrok, toaletter og et lite kjøkken. Kjøkkenet er utstyrt med kaffetrakter (storkjøkken), vannkoker, 3 termokanner, vannmugger, komfyr, og steamer til oppvask. Det er bestikk/dekketøy (flate og dype tallerkener, asjetter, kaffekopper, rødvins-/hvitvins-/vannglass og et mindre antall konjakk-/likørglass). OBS: Det er ikke kjeler, serveringsfat og serveringsbestikk.

Andre etasje er ett stort 8-kantet rom på 57 m2 (OBS: kun med trappe-atkomst) med vinduer rundt hele bygget. Det er flott utsikt til havnebassenget, torget, Tromsøysundet og Tromsdalen.

Det er totalt 56 sitteplasser (28 stoler, 28 sitteplasser i benker) og 7 bord. Vi anbefaler ca 40 gjester hvis dansearealet i midten av rommet skal benyttes. Det er også prosjektør som aksepter HDMI og VGA (med fast tilknyttet kabel) samt USB, lerret og høyttaler som kan strømme via Bluetooth og ledning. Vask av lokalet må besørges av leietaker. Vi tilbyr ikke catering.

Atkomsten til Løkta
Løkta er et unikt lokale; plassert i smørøyet av Tromsøs maritime miljø, plassert helt ytterst på Nordjetéen. Atkomsten er til fots eller sykkel via Vervet. Adkomsten kan tidvis være svært utsatt for vær og vind, og vinterstid kan det være glatt. Ferdsel til og fra Løkta må derfor tilpasses vær- og føreforhold og må skje i trygge former. Det er ingen parkeringsplasser ved Løkta, parkering foregår på kommunale plasser på Fr. Nansens plass (gratis parkering etter kl. 17.00) eller i Parkeringskjelleren til Vervet (informasjon om parkering på vervets egne sider).

Om Løkta og Tromsø seilforening
Løkta drives av Tromsø seilforening, og administreres av styret i seilforeninga. Byggingen av Løkta ble påbegynt 4. juli 1989, og bygningen ble innviet 25. mai 1991. Initiativet ble tatt av Tromsø seilforening da Tromsø kommune ønsket å fjerne bunkeren som stod på Nordjetéen etter krigsårene (lik den som fortsatt står på Sørjetéen). Havnesjefens krav til byggverket var at det skulle «ha et martitimt preg uten røde og grønne lys». Den gamle bunkeren befinner seg fortsatt «inni» Løkta, så det er et skikkelig solid byggverk. Tromsø seilforening utførte mye dugnadsarbeid i planlegging og bygging av Løkta. Tromsø seilforening bruker Løkta til målgang og samling etter tirsdagsregatta alle tirsdager i mai – september.

Har du noen problemer eller spørsmål vedr leien? Ta kontakt med oss på post@tromsoseil.no.

Velkommen til Løkta!