Regattasesongen 2021

Seilingsbestemmelsene for årets Tirsdagsregattaer er klar. I år er vi tilbake til vårt «vante» regatta-område sør for Tromsøya. Nytt av året er en annerledes måte å regne korrigert tid, hvor vindforholdene blir en faktor i utregningen.

Under er også en oppdatert terminliste, hvor eneste endring fra forrige liste er at den siste Tirsdagsregattaen er fjernet. I tillegg har regattakomitéen lagt inn hvilke båter som har ansvaret for drift av Løkta hver tirsdag.

Den nye måten å regne ut korrigert tid finner du i målebrevet fra NOR Rating. Det kalles «Trippeltall-systemet». Dette systemet tar hensyn til vindforholdene den aktuelle dagen, og bidrar til å øke «rettferdigheten» betraktelig. Dette gjelder spesielt ved seilaser uten store variasjoner i vindstyrke og når båter som har forskjellige egenskaper seiler i samme klasse.

Hvilken dominerende vindstyrke som skal gjelde bestemmes av regattakomitéen den dagen, og alternativene er «lite vind» (mindre enn 4,5 m/s), «middels» (4,5-7 m/s) eller «mye vind» (mer enn 7 m/s). Dette systemet fungerer meget bra når vinden varierer innenfor vindstyrke-spennet til ett trippeltall, og det gjør den jo vanligvis.

Ved utregning av resultatet (korrigert tid) brukes «Tid over tid», hvor seilt tid multipliseres med ToT-ratingtallet. ToT-tallet finner du nede til venstre i målebrevet for din båt.

Oppdatert terminliste for regattaer i 2021

Seilingsbestemmelser for Tirsdagsregattaer 2021 (oppdatert 28. april 2021)